Прес-центр20 березня 2019, 17:03

Люди відчувають відповідальність за розвиток своєї громади, – Едуард Олєйніков

Розбудова інфраструктури визначено пріоритетним напрямом розвитку Біловодської громади. Про це розповів голова Біловодської селищної ради Едуард Олєйніков, коментуючи План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.

За результатами громадських обговорень під час засідання Ради регіонального розвитку Біловодського району було ухвалено План перспективного розвитку громади на найближчі три роки. Документ став складовою частиною обласного плану розвитку, що був представлений під час другого засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.

За словами Едуарда Олєйнікова, на розвиток сфери житлово-комунального господарства громади у 2018 році було залучено 14 млн грн. Зокрема, було підключено 16 км вуличного освітлення, відремонтовано систему водопостачання у с. Парневе, відремонтовано тротуари та дороги у смт Біловодськ. Роботу в цих напрямах буде продовжено.

Завдяки реформі децентралізації значно збільшилися надходження до бюджету громади, здійснюються капітальні ремонти об’єктів. Так, триває капітальний ремонт дитячо-юнацької спортивної школи, будівництво лікарської амбулаторії, дитячого будинку сімейного типу тощо.

Як зазначив голова громади, активну участь у втіленні проектів беруть її жителі. На Біловодщині протягом 2018 року зросла кількість громадських організацій з 9 до 15. За їхньою ініціативою спільно з виконавчим комітетом селищної ради було реалізовано 19 проектів на суму 5,4 млн грн. Люди відчувають відповідальність за розвиток своєї громади, вважає Едуард Олєйніков.

«Об’єднання людей повинно бути не лише на папері, а в серцях та головах. Ми намагаємося так налагодити взаємозв’язок з населенням, щоб кожен житель відчував свою причетність до процесів, що відбуваються в громаді», – додав він.

«У Євсузькому старостинському окрузі діють дві активні громадські організації. Вони захоплено працюють, і вже реалізували декілька успішних проектів, завдяки яким населений пункт розвивається та змінюється на краще. Це – створення спортивного клубу на базі Євсузької школи, облаштування спортивних та дитячих майданчиків. Активісти не зупиняються на досягнутому та планують збудувати готель, житло для медиків та вчителів, щоб залучити спеціалістів», – навів приклад голова громади.

За його словами, у поточному році буде започатковано роботу Бюджету участі. На реалізацію ініціатив громадськості буде спрямовано мільйон гривень.