Прес-центр4 травня 2018, 10:05

Малим та середнім бізнесом області в першому кварталі створено майже 300 нових робочих місць

Проведено аналіз виконання за І квартал поточного року Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Зокрема, суб’єкти малого підприємництва області беруть участь у регіональних закупівлях. У звітному періоді до участі залучено 293 суб’єкти. За результатами укладено 573 договори на загальну суму 80 млн гривень.

Продовжили роботу 17 центрів надання адміністративних послуг, якими з початку року суб’єктам звернення надано 62,6 тис. таких послуг.

Для забезпечення належної організації роботи з оформлення та видачі документів, що дають право громадянину України на виїзд за кордон та містять безконтактний електронний носій, облдержадміністрація співпрацює з проектом «Зміцнення громадської довіри (UCBI II)», в рамках якого прийнято рішення щодо придбання 10 комплектів спеціалізованого обладнання для восьми центрів, та проектом «Відновлення управління та сприяння примиренню у постраждалих від кризи громадах України» Програми з відновлення та налагодження миру ПРООН, яким планується придбання такого обладнання для семи центрів.

За участю місцевих сільськогосподарських товаровиробників проведено 217 ярмаркових заходів, на яких реалізовано сільськогосподарської продукції на загальну суму понад 17 млн гривень.

Підприємницьким структурам передано в оренду 154 приміщення загальною площею 79,2 тис. м кв.

Загалом в області протягом І кварталу проведено 70 навчальних цільових семінарів, тренінгів, учасниками яких стали 1308 тис. осіб.

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відкрито першу в області Стартап школу «SikorskyChallenge» в рамках проекту «Модель стартапів «SikorskyChallenge» об’єднує Донбас», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Крім того, за інформацією органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій в області за рахунок МСП створено 295 нових робочих місць. На малих підприємствах створено 33 робочих місця та фізичними особами-підприємцями ‒ 262.