Прес-центр29 березня 2019, 18:03

Марина Порошенко: Держава має підтримати переселенців, які не залишили Україну

Дружина Президента Марина Порошенко у рамках свого робочого візиту на Луганщину відвідала разом з виконуючим обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Філем будівництво житлового дев’ятиповерховового будинку у м. Рубіжному. Уже в другій половині 2019 року родини внутрішньо переміщених осіб отримають тут 107 нових квартир.

За словами Марини Порошенко, держава має підтримати переселенців, які не залишили Україну, патріотично налаштовані та готові тут працювати.

«Квартири, що зможуть отримати вже цього літа сім’ї з окупованої території Луганської області, – це дуже потужний крок із забезпечення внутрішньо переміщених осіб постійним житлом. Серед них – мої колеги, і дуже багато з них працюють у Луганському медичному університеті», – зауважила дружина Президента.

На завершальному етапі будівництва знаходяться роботи з чистового внутрішнього оздоблення квартир та встановлення сантехнічного обладнання. Загальна вартість будівельних робіт склала 72,6 млн грн. Фінансування відбувалось за кошти обласного бюджету.

Розподіл квартир здійснюватиметься органами місцевого самоврядування між внутрішньо переміщеними особами з тимчасово непідконтрольної українській владі території.

Будинок знаходиться у комунальній власності територіальної громади м. Рубіжного.

Як наголосила Марина Порошенко, за останні роки на Луганщині активно розвивається інфраструктура та відроджується соціальний захист людей, а це вкотре підтверджує, що Україна рухається шляхом втілення широкого спектру реформ, спрямованих на покращення, в першу чергу, добробуту українців.