Прес-центр18 травня 2018, 16:05

Мати та її син, які вижили після обстрілу на Попаснянщині, отримають допомогу від обласної влади

У зв’язку із загибеллю та пораненнями мирного населення внаслідок ворожого обстрілу села Троїцьке Попаснянського району, проведено термінове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його провів його заступник Юрій Клименко. Також участь в нараді прийняли підвідомчі структури та представники відповідних служб як облдержадміністрації, так і райдержадміністрації.

Під час засідання членами комісії було вирішено всі питання щодо подолання кризової ситуації та надання допомоги постраждалим. Спочатку керівники підвідомчих служб доповіли про ситуацію в цілому, а потім присутні обговорили шляхи її подолання.

Зокрема, обговорювався механізм надання фінансової допомоги постраждалим на районному, обласному та державному рівні. Так, оперативно будуть підготовлені листи-звернення на ім’я голови облдержадміністрації та міжнародних благодійних організацій, які працюють в Луганській області і надають допомогу постраждалим. Юрій Клименко доручив з’ясувати чи потребують мешканці потерпілих помешкань розселення на час ремонту їхнього житла, і, у разі необхідності, запропонувати їм варіанти.

Крім того, він зазначив, що лікування та реабілітаційний період постраждалих повністю компенсуватиме Луганська облдержадміністрації.

Також членами комісії піднімалися питання щодо надання допомоги родичам постраждалих у відновленні документів, які були знищені під час артобстрілу. Доля ще одного житлового об’єкту, що був зруйнований під час нещодавнього обстрілу окупантів, не залишився без уваги та був включений до списку на отримання допомоги.

За підсумками засідання було затверджено протокол із відповідними дорученнями.