Прес-центр1 липня 2019, 11:07

Майбутні екологи Луганщини долучались до Всеукраїнського збору лідерів дитячого екологічного парламенту

На базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України м. Київ відбувся Всеукраїнський збір лідерів дитячого екологічного парламенту.

До участі було запрошено юних парламентарів, членів дитячих громадських екологічних організацій, юнацьких секцій товариства охорони природи, активних природоохоронців з числа гуртківців позашкільних навчальних закладів еколого-натуралістичного спрямування з усіх областей України.

Луганську область на цьому заході представляли вихованці Сєвєродонецького міського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та Сєвєродонецького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, які є членами міської дитячої громадської екологічної організації «ЕкоФорум». 

З’їзд дитячого екологічного парламенту відбувся у вигляді презентації кожною командою своїх досягнень в плані захисту природи рідного краю, вирішення екологічних проблем, вивчення та створення нових об’єктів природно-заповідного фонду.

Для учасників були організовані цікаві екскурсії. Зокрема, в Національний музей хліба, музей акваріумістики, зоолого-тваринницький комплекс, а також до Київського Політехнічного Інституту («Музей авіації та космосу», «Музей історії КПІ») та Київського Національного театру оперети.

Також для конкурсантів проводили майстер-клас з виготовлення поробок «Подарунок воїну».

Крім цього, діти відвідували тренінги присвячені проблемам екології, тімбілдінгу.

Всі учасники Всеукраїнського збору лідерів дитячого екологічного парламенту України отримали грамоти за їх вклад у вирішення екологічних проблем своїх областей.