Прес-центр25 квітня 2019, 13:04

Майбутні журналісти поспілкувалися з провідними викладачами університетів та представниками мас-медіа України

Сьогодні в облдержадміністрації відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Регіональні ЗМІ України: історія, сучасний стан та перспективи розвитку».

На захід були запрошені студенти кафедри журналістики та видавничої справи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та української філології та журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Відкриваючи конференцію менеджер філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Регіональна дирекція UA:Донбас» Андрій Шаповалов розповів майбутнім журналістам, режисерам, оператором, вчителям про свій творчий шлях від студента до очільника телеканалу, поділився своїми знаннями. Також він запросив на екскурсію до студії та на літню практику.

Під час конференції зі своїми доповідями у режимі скайп-зв’язку виступили викладачі університетів та представники мас-медіа із Києва, Кременчука та Миколаєва.

Студенти почули від провідних журналістів, що представляє зараз професія репортер, яка є журналістика 21 сторіччя, та як впливають позитивні новини на сучасні ЗМІ.

Не менш пізнавальними та цікавими стали теми: «Телевізійні та відео комунікативні технології інформаційного фашизму як інмутації суспільства», «Життєздатність альтернативних цифрових медіа в Україні: загальний огляд», «Роль засобів масової комунікації у популяризації навчання студентів» тощо.

Наприкінці конференції студенти подякували за пізнавальну інформацію, яка обов’язково стане корисною під час навчання.