Прес-центр27 травня 2022, 11:05

Майже 149 тисяч осіб підтвердили участь у національному мультипредметному тесті

Перший етап підтвердження участі в основній сесії НМТ триватиме до 7 червня. Станом на 26 травня 2022 року спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнив 148 891 учасник.

На цьому етапі передбачений також вибір із запропонованого переліку населеного пункту, зручного для проходження основної сесії НМТ, залежно від того, де перебуває учасник, ー в Україні чи за кордоном. Так, бажання проходити національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 134 549 осіб, а 14 342 ー у країнах Європи.

На другому етапі, з 21 червня до 7 липня 2022 року, учасники остаточно визначатимуться з вибором міста/країни і за потреби зможуть змінити населений пункт на той із запропонованих, де зручніше буде пройти тестування.
Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ з 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проходження ним НМТ.

На жаль, через високий рівень безпекових загроз наразі у деяких регіонах України провести НМТ неможливо, а саме в Херсонській, Луганській, Донецькій областях, АР Крим, місті Севастополь, частині території Запорізької, Миколаївської, Харківської областей.

Наразі тривають перемовини із кількома країнами Європи, яких немає у переліку, ー із Люксембургом, Словенією, Туреччиною, Швейцарією і Фінляндією. Цілком імовірно, що в них можна буде пройти НМТ під час додаткової сесії, тоді з 08 до 18 липня учасники зможуть підтвердити участь у тестуванні, а з 01 до 10 серпня ー надати інформацію про те, де їм найзручніше проходити тестування. Також планується збільшення міст тестування в Німеччині та Іспанії.

Якщо ви перебуваєте в країні, яка включена до переліку потенційних країн, де може бути проведено НМТ, як і інші вступники, з 20 травня до 7 червня 2022 року маєте підтвердити свою участь у НМТ, вибравши найближчу з наданого переліку локацію. Це допоможе нам визначитися з кількістю потенційних учасників тестування і краще спланувати свою діяльність з організації НМТ.