Прес-центр1 травня 2022, 11:05

Майже 200 вагонів гуманітарної допомоги отримала Луганщина

«Луганщину підтримує не тільки уся країна, а й увесь світ: майже 200 вагонів із гуманітарною допомогою надійшли до нас за два місяці війни. Зокрема, 44 вагони та 15 вантажівок продуктів харчування, засобів гігієнита інших надважливих для людей товарів - від держави. Тільки  відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання та санітарно-гігієнічними товарами в умовах воєнного стану» вже передані людям 79 500 продуктових наборів. Найближчим часом очікується надходження ще 20 500 таких пакунків», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Серед донатів Луганської області уряди та благодійники Польщі, Латвії, Великобританії, ФРН, Італії, країн Близького Сходу та інших.

Відповідаючи на запитання журналістів, з яких продуктів тривалого зберігання складаються продовольчі набори, Сергій Гайдай зазначив, що в рамках державної підтримки  закупались: твердий сир, тушкована свинина, соняшникова олія, борошно, молоко згущене, різноманітні крупи, пюре фруктові (дитяче харчування), а також заморожене м’ясо птиці.

Крім того, понад 16,5 тонн медичних засобів було отримано від  Unisef, на постійній основі продукти харчування, засоби гігієни та медпрепарати надходять від Товариства Червоного Хреста України.

Також більше 10 тисяч продуктових наборів надійшли від Фонду Ріната Ахметова «Порятунок життів».

Більша частина цих товарів вже передана мешканцям
Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного та інших громад Луганської області.