Прес-центр8 червня 2018, 15:06

Майже 25 мільйонів гривень отримали клієнти Ощадбанку як компенсацію за придбану вітчизняну сільгосптехніку

З початку року 215 агропромислових підприємств – клієнтів банку отримали 24,6 млн гривень за придбану вітчизняну техніку.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, це більше половини від загальної суми компенсації (52 %), яку отримали українські аграрії в поточному році. Найбільше компенсацій надійшло до Луганської, Запорізької, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Агропідприємства придбали через банк 341 одиницю української техніки на загальну суму 128,7 млн гривень. За умовами Урядової програми з держбюджету в 2018 році підприємствам відшкодовується 25 % вартості придбаної техніки, а фермерським господарствам – 40 %.

Очікується, що протягом червня ще 85 клієнтів отримають компенсацію на загальну суму 12,5 млн гривень. Їх заявки вже передано до міністерства АПК.

З програмами фінансування АПК можна ознайомитись на сайті банку.

Перелік техніки за держпрограмою включає 5500 найменувань від 97 українських виробників. З ним можна ознайомитись на сайті Мінекономрозвитку. Відкривши рахунок і здійснивши оплату техніки та обладнання через Ощадбанк, сільгоспвиробники отримують компенсацію на безповоротній основі. Обробка відповідного пакета документів є безкоштовною.