Прес-центр25 червня 2020, 15:06

Майже 2700 осіб складали ЗНО з математики на Луганщині

Зовнішнє незалежне оцінювання стартувало 25 червня тестуванням з математики.

У Луганській області створено 14 пунктів проведення ЗНО з математики, які розташовані у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Старобільську та Широкому Станично-Луганського району.

Для створення безпечних умов для учасників та персоналу для всіх пунктів проведення ЗНО заздалегідь оснащені захисними та дезінфікуючими засобами в повному обсязі.

Всі пункти проведення ЗНО з математики отримали контейнери з тестовими матеріалами, розрахованими на 219 аудиторій.

Для функціонування пунктів проведення ЗНО з математики зареєстровано 577 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

На ЗНО з математики зареєструвався 3191 учасник, до тестування долучились 2670 осіб. Це складає 83,7 % від загальної кількості зареєстрованих.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО здійснювався до 10:50. До участі в тестуванні не було допущено двох учасників у зв’язку з відсутністю в них документів. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРВІ.

Зовнішнє незалежне оцінювання з математики розпочалось об 11:00.

Слід зазначити, що тест складався із 35 завдань чотирьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати за умови правильного виконання усіх завдань, - 62.

За перебігом процедури зовнішнього незалежного оцінювання спостерігали представники ЗМІ та громадські спостерігачі.

Важливо, що ЗНО з математики відбулося без порушень процедури.