Прес-центр17 вересня 2019, 13:09

Майже 300 обласних заходів для молоді проведено у 2019 році

Про хід виконання Регіональної цільової програми «Молодь Луганщини» на 2016-2020 роки доповіла заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна під час апаратної наради, що провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні, 17 вересня.

Також участь у заході взяли перший заступник голови Юрій Погуляйко, заступник голови Катерина Безгинська, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Доповідач зазначила, що в області Програма реалізується з метою створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації української молоді, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості.

За перше півріччя 2019 року вже проведено 297 обласних заходів, у тому числі й для молоді з інвалідністю. До них долучились 20,5 тисяч осіб.

На усі заходи витрачено 974 тисяч гривень.
Наприклад, відбувся обласний конкурс ініціатив щодо реалізації програм (проєктів, заходів) у молодіжній сфері. Переможцями стали сім громадських організацій. Протягом року їхні проєкти реалізуватимуться за кошти обласного бюджету.

Також проведено низку освітньо-розвиваючих заходів для дітей та молоді з інвалідністю. Зокрема, інтерактивні заняття з англійської мови, онлайн-заняття з фотомистецтва тощо.

Окремо Євгенія Ратіхіна звернула увагу на проєкт «Зміцнення інституційної спроможності молодіжних хабів Східної України», що реалізується за допомогою Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.
У рамках проєкта було оснащено обладнанням та меблями молодіжні центри «ЛІФТ» (м. Сватово), YO!Gurt (м. Сєвєродонецьк), «Дружба» (м. Лисичанськ). Незабаром плануються відкрити центр «Вільний простір» (смт Марківка) та молодіжні простори на базі Сєвєродонецького хіміко-механічного технікуму й Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Старобільськ).

Крім цього, цьогоріч проведено робочі наради з представниками молодіжних рад при Кризській сільській раді Марківського району, Чмирівської та Привільської об’єднаних територіальних громадах, в ході яких визначено основні напрями реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації, перспективи створення молодіжних центрів, надано організаційно-методичну допомогу у створенні та реалізації проєктів.