Прес-центр27 грудня 2017, 16:12

Майже 30 тисяч учнів навчальних закладів області склали тестування фізичної підготовленості

На Луганщині наряду з іншими областями України проведено щорічне оцінювання фізичної підготовленості серед учнівської та студентської молоді.

Це відбулося відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України» та розпорядження КМУ «Про затвердження середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року та плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік».

Відтак, цьогоріч державне тестування склали 29259 учнів навчальних закладів Луганської області, у тому числі вихованців військових ліцеїв, з яких майже 10 тисяч школярів продемонстрували високий рівень фізичної підготовленості.

Окрім того, тестування склали 4875 здобувачів вищої освіти, з них високий рівень отримали 648 осіб.

Також участь у тестуванні взяли 628 іноземця та осіб без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, з них 39 осіб склали тести з високим рівням.

Слід зазначити, що в цілому у 15 тисяч навчальних закладах країни відбулося оцінювання фізичної підготовленості, до якого долучились 2,1 мільйонів чоловік. Це склало 50 % від загальної кількості учнівської та студентської молоді.