Прес-центр13 липня 2020, 15:07

Майже півтори тисячі жителів області складали ЗНО з біології

Сьогодні в області функціонували 9 пунктів проведення ЗНО з біології, де було облаштовано 152 аудиторії.

Всі пункти в повному обсязі були оснащені захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами, що дозволило створити безпечні та комфортні умови для учасників та персоналу відповідно до протиепідемічних вимог.

Роботу пунктів проведення ЗНО з біології забезпечували 385 педагогічних працівників.

Пропуск учасників здійснювався з 09:50 до 10:50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодної людини з ознаками ГРВІ.

Для участі в тестуванні з біології зареєструвались 2239 учасників, з них прибули до пунктів – 1481. Це складає 66,1 % від загальної кількості зареєстрованих.

ЗНО з біології розпочалось об 11:00. Під час технологічної перерви проводився загальний контроль із використанням металодетекторів.

Тест складався із 50 завдань трьох форм, на виконання яких учасникам відводилося 150 хвилин. Максимальна кількість тестових балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, – 82.

Результати будуть опубліковані до 25 липня. За вибором випускника результат виконання завдань сертифікаційної роботи може бути зарахований як державна підсумкова атестація з біології.

Учасники, які не взяли участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з біології відбудеться 5 серпня.

Нагадуємо, що на цьому тижні завершується основна сесія ЗНО. 15 липня учасники будуть складати тести з географії, а 17 липня – з хімії.