Прес-центр27 вересня 2018, 16:09

Майже половина школярів Луганщини охоплені літнім оздоровленням та відпочинком

Оздоровленням та відпочинком у 2018 році було охоплено 25897 дітей, що становить майже 49 % від загальної чисельності дітей шкільного віку Луганської області. У ході колегії про це розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова.

У межах виконання Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2019 роки «Луганське літо» основна увага приділялася оздоровленню дітей, які належать до пільгових категорій. Із загальної кількості дітей області, які підлягають оздоровленню, близько 33,5 тисяч належать до пільгових категорій, визначених Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей».

За графіком розпочали роботу шість закладів оздоровлення та відпочинку дітей, функціонували 275 закладів відпочинку з денним перебуванням, що відповідає рівню минулого року. Оздоровчі зміни для дітей проводилися у ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина».

Влітку 2018 року проведено державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку «Сосновий гай» (м.Кремінна, власник – Попаснянське будівельно-монтажне експлуатаційне управління ДП «Донецька залізниця») та «Лісова галявина» (Марківський район, власник – Обласне об’єднання «Луганськсільгоспоздоровниця»). Скорочення мережі дитячих відпочинкових та оздоровчих закладів не відбулося.

На організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії 2018 року було витрачено 15,8 млн грн бюджетних коштів у тому числі: організацію оздоровлення дітей пільгових категорій у ДП «УДЦ «Молода гвардія» та в ДП «МДЦ «Артек» профінансовано з державного бюджету 1,6 млн грн; придбання оздоровчих путівок для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, вихованців інтернатних закладів області системи освіти, а також на оздоровлення дітей, які проживають у населених пунктах області, що розташовані на лінії зіткнення, з обласного бюджету – 4 млн грн, з місцевих бюджетів – 10 млн грн. Крім того, на виконання заходів програми залучено коштів підприємств та інших джерел на загальну суму 20,4 млн грн.

Обласна програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2019 роки «Луганське літо» реалізується з метою створення належних умов для зміцнення фізичного та психічного здоров’я дітей, організації їх оздоровлення та відпочинку, збільшення кількості дітей, охоплених послугами оздоровлення (у першу чергу таких, які потребують особливої уваги та підтримки), створення умов для збереження діючих та відновлення роботи непрацюючих дитячих оздоровчих закладів.

Фінансове забезпечення заходів, передбачених Програмою, проводиться за рахунок коштів державного, обласного, міських, районних бюджетів та інших джерел.

Програма включає перелік завдань і заходів, спрямованих на створення сприятливих та безпечних умов для оздоровлення та відпочинку дітей, а саме: науково – методичне, інформаційне та кадрове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей; збереження і розвиток мережі дитячих оздоровчих закладів; створення належних умов для безпечного та ефективного перебування дітей у дитячих оздоровчих закладах; надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітям, що потребують особливої уваги та підтримки.