Прес-центр19 листопада 2018, 16:11

Майже п’ять мільйонів гривень цьогоріч спрямовано з облбюджету на реалізацію проектів місцевого розвитку

Про це сьогодні, 19 листопада, повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко під час відповідної наради.

У режимі відеоконференцзв’язку представники органів влади на місцях доповіли про поточний стан виконання кожного з проектів – переможців відповідного обласного конкурсу в 2018 році.

Геннадій Іваненко зазначив, що протягом серпня облдержадміністрацією укладено договори про співфінансування та профінансовані 34 проекти місцевого розвитку, у вересні – ще сім.

Усього з обласного бюджету перераховано 4 996 360 гривень. Ці кошти на співфінасування проектів виділено згідно з внесеними до облбюджету змінами, затвердженими розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 03.08.2018 № 587.

Так, вже завершена або майже завершена реалізація проектів у Біловодському, Сватівському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

За підсумками наради керівництву міст і районів, де відповідні роботи ще тривають, доручено прискорити графік їх виконання та на початку грудня доповісти про результати.

За словами Геннадія Іваненка, якщо у місті чи в районі бачать, що проект-переможець не вдасться втілити, то важливо своєчасно відмовитися від його виконання. У цьому випадку кошти будуть передані наступному за рейтингом учаснику. 

Як зазначив начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков, наразі готуються зміни до умов проведення конкурсу у наступному році. По-перше, про його початок мають оголосити раніше, ніж у 2018 році, а по-друге під час визначення проектів-переможців буде враховуватися попередній досвід учасників. Також в управлінні очікують на пропозиції щодо ймовірних змін, які будуть розглянуті для врахування.