Прес-центр11 травня 2018, 14:05

Майже шість мільйонів гривень надійшло державної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Станом на 8 травня з державного бюджету до облбюджету надійшло 5 827,8 тис. гривень субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

Кошти будуть спрямовані для надання державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом «гроші ходять за дитиною». А також здійснення видатків на сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за батьків-вихователів і прийомних батьків.

Зазначимо, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16 549,7 тис. гривень.