Прес-центр14 червня 2017, 15:06

Медичні працівники Луганщини отримали вітання від облдержадміністрації з нагоди професійного свята

Урочистий захід з нагоди Дня медичного працівника відбувся в Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва.

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза медпрацівників привітав його заступник Юрій Клименко.

Він зауважив, що сьогодні захистом здоров’я жителів Луганщини опікуються порядку двох тисяч лікарів та п’яти тисяч медпрацівників.

«Ваш труд не порівняти з трудом колег, які працюють у багатьох інших областях країни. Бо на вас лягає додаткове навантаження у зв’язку зі щоденними зверненнями великої кількості вимушених переселенців», – сказав Юрій Клименко.

Він наголосив, що Юрій Гарбуз визначив розвиток системи охорони здоров’я Луганщини одним з пріоритетів політики облдержадміністрації.

Так, тільки в поточному році з обласного бюджету вже виділено близько 100 млн грн на розвиток медицини. Окрім того, 80 млн грн направлені на закупівлю медичного обладнання, 48 млн грн – ремонти, ще 10 млн грн – закупівлю спеціалізованого автотранспорту.

Багато медичних установ залишилося на окупованій території. Але, переміщені заклади охорони здоров’я, завдяки обласній владі, поступово відновлюються.

Щирі слова подяки заступник голови облдержадміністрації висловив військовим лікарям, які піклуються здоров’ям захисників України.

З нагоди професійного свята Почесними грамотами та Листами подяки облдержадміністрації нагороджено багатьох медичних працівників, лікарів, завідувачів відділеннями, головних лікарів з відповідних установ міст, районів та військових частин Луганщини, представників науково-педагогічного складу медичних навчальних закладів.

До поздоровлень приєднався і директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Шкорубський, який відзначив Почесними грамотами Департаменту велику групу медпрацівників.