Прес-центр3 вересня 2018, 14:09

Медичний університет на Луганщині готує 1371 майбутнього спеціаліста

Сьогодні, 3 вересня, у Луганському державному медичному університеті відбулися урочистості з нагоди Дня знань та початку навчального року.

Зі святом майбутніх медиків привітав заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Він зазначив, що студентська пора, особливо для першокурсників, стане початком дорослого життя і прийняття перших самостійних рішень. «Сьогоднішній день веде вас в новий світ знань та відкриттів. Тільки висококваліфіковані фахівці та досвідчені люди зможуть добитися успіху та визнання у майбутньому. Великі надії ми маємо на плідну роботу студентської ради, яка сформована та діє в вашому закладі. Спільними зусиллями усіх студентських рад вищих навчальних закладів області будемо відновлювати нашу Луганщину та розбудовувати рідну Україну», – наголосив Геннадій Іваненко.

Також під час заходу він від імені голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза виконав поважну місію – вручив почесну відзнаку «За розвиток регіону» декану фармацевтичного факультету ДЗ «Луганський державний медичний університет» Олександру Гудзенку.

Слід зазначити, що в цьому році до Державного закладу «Луганський державний медичний університет» вступили 270 осіб. З них з повної загальною середньою освітою навчатимуться  54 особи на бюджетній основі та 71 – на контрактній. Також вступили 145 особи, які мали рівень освітньої кваліфікації «молодшого спеціаліста».

Разом з тим, через освітні центри «Донбас-України» здобуватимуть вишу освіту 38 майбутніх медиків.