Прес-центр28 лютого 2017, 14:02

Медицина для всіх: 4850 осіб з непідконтрольної території Луганщини отримали медичну допомогу

Питання створення на території Луганської області медичної галузі сучасного рівня та підтримка регіональних лікувальних центрів є одним з пріоритетних завдань голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза. На особливому контролі надання медичної допомоги жителям Луганщини, які проживають на тимчасово окупованій території.
Лікувально-профілактичними закладами Луганської області забезпечено необхідну медичну, соціально-психологічну, інформаційну допомогу нашим громадянам по той бік «лінії розмежування», а також належний супровід експертизи станів непрацездатності і працевлаштування таких осіб. 
Зокрема, минулого року госпіталізовано та надано безоплатне 4850 осіб, які особисто звернулись до закладів охорони здоров’я, у тому числі 938 особам надана хірургічна допомога.
72 наркозалежні пацієнти, які прибули з непідконтрольних українській владі територій, отримали лікування препаратами замісної підтримувальної терапії: у Лисичанській міській лікарні – 36, у Сєвєродонецькій – 16, у Рубіжанській – 20 людей. 
42 особи, які пройшли наркологічне лікування, були працевлаштовані.
Протягом минулого року у психіатричних закладах надано медичну допомогу 218 особам. Разом з тим, створено шість кабінетів для надання соціально-психологічної допомоги населенню у містах Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному, а також Біловодському, Кремінському та Новоайдарський районах. За отриманням такого виду послуг протягом 2015-2016 років звернулися 285 мешканців неконтрольованих територій, - повідомили у Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації.