Прес-центр12 жовтня 2019, 15:10

Ми чекаємо на Урядове рішення щодо виділення коштів вугледобувним підприємствам Луганщини, - Віталій Комарницький під час поїздки на шахти області

Про це голова облдержадміністрації повідомив шахтарям сьогодні, 12 жовтня, відвідуючи ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля».

Разом із керівництвом цих підприємств, шахт, профспілками та представниками трудових колективів розглянуті перспективи діяльності на 2020 та подальші роки.

«За останні три місяці я чотири рази звертався до Кабінету Міністрів України та профільного міністерства щодо виплати заборгованості із заробітної плати шахтарям області. Часткові перерахунки відбулися у серпні, але наразі заборгованість існує. Вчора цю ситуацію ми обговорили з Міністром енергетики та захисту довкілля України Олексієм Оржелем та представником Офісу Президента України. Ці питання винесені на засідання Уряду. Тож, чекаємо на позитивне для Луганщини рішення», - наголосив Віталій Комарницький.

Він зауважив, що кошти у розмірі близько 1 мільярда гривень, необхідні на заробітну плату шахтарям, мають надійти приблизно через 10 днів після ухвали Урядом. Зокрема, відповідне рішення мають прийняти й депутати Верховної Ради України.

Крім того, очільник Луганщини акцентував, що за інформацією профільного міністра, через декілька днів на рахунки ДП «Первомайськвугілля» та ПАТ «Лисичанськвугілля» мають бути перераховані кошти від ПАТ «Центренерго».

Слід зазначити, що на цей час борг перед шахтарями «Лисичанськвугілля» складає 156 млн гривень, «Первомайськвугілля» - 192 млн гривень.

Під час зустрічі в Гірському також поінформовано, що на сьогодні підготовлені всі необхідні документи для отримання теплопостачальником номінацій на природний газ. Тобто, в осінньо-зимовий період місцеві жителі мають увійти з централізованим опаленням.

У Лисичанську наголошено на своєчасних розрахунках підприємств галузі за електроенергію та водопостачання, що також впливає на життєдіяльність та роботу інших організацій та установ міста.