Прес-центр23 серпня 2021, 11:08

Ми – єдина країна – Сергій Гайдай разом з гостями зі Львову підняли Державний Прапор у Сєвєродонецьку

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України відбулася сьогодні, 23 серпня, у Сєвєродонецьку.

Цього дня вся Україна об’єдналася та одночасно в кожному адміністративному центрі нашої держави здійнялися у небо синьо-жовті стяги. Президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистостях в географічному центрі України – в селі Мар’янівка Черкаської області. Там біля флагштока з національним прапором розміщено арт-об'єкт, який оточують 25 сталевих крил, що уособлюють 24 області України й український Крим.

На Луганщині разом з усією Україною прапор підняли голова Луганської обласної державної адміністрації − керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, вихованець Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Михайло Мазунов, син загиблого Героя, майора Руслана Мазунова, та вихованець Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» Мирослав Денисенко.

«Дорогі земляки! Шановні побратими зі Львівщини! Вітаю вас з Днем Державного Прапора України! Цьогоріч – це особливе свято! Адже до 30-ї річниці незалежності нашої держави у кожній області встановлені найвищі прапори! На Луганщині символ нашої державності встановлений на 150 метровій телевежі поблизу Попасної. Чому саме там, а не у Сєвєродонецьку? На щастя, ми зупинили російську агресію саме тут. Лінія розмежування, а вона ж і лінія фронту, проходить на відстані 8 кілометрів від телевежі «Комишуваха». Тож найбільший на Луганщині символ нашої перемоги, видно й з окупованого Первомайська та інших населених пунктів», – привітав присутніх Сергій Гайдай.

Очільник області також вкотре наголосив на єдності України: «Я щиро радію і вірю у незламність нашого бойового духу, дивлячись на хлопців-вихованців Львівського ліцею Героїв Крут. Їх ровесники, кадети з Луганського обласного ліцею імені героїв Молодої Гвардії, наразі також піднімають Державний Прапор у Львові. І щоб там не волала російська пропаганда, намагаючись поділити Україну на Схід і Захід. Ми – єдина країна, один народ, і в наших жилах тече волелюбна козацька кров!»

Разом із Незалежністю України народилися надзвичайні люди. Вони вільні духом, міцні та непохитні. Дуже символічно, що Олександр Толок – старший офіцер штабу Луганського прикордонного загону імені Героя України Євгенія Пікуса, який народився саме 24 серпня 1991 року, привітав земляків із прийдешніми святами та побажав, щоб над кожним населеним пунктом Луганської області гордо майорів синьо-жовтий стяг, проголошуючи «Ми – Україна!».

Після урочистої церемонії підняття Прапору України на площі Перемоги, як і в кожному адміністративному центрі області, відбувся флешмоб «Музика єднає Україну», під час якого одночасно виконувалася пісня Тараса Петриненка «Україна» та відтворювався контур Луганщини із цифрою 30 всередині, що символізує гордість за здобуту незалежність та віру в щасливе майбутнє.

Також, на екрані, що встановлений на будівлі облдержадміністрації, усі присутні побачили церемонію підняття найбільшого прапора у Луганській області на телевежі ПТРС «Комишуваха».