Прес-центр9 травня 2023, 10:05

Ми маємо бути реалістами та об’єктивно визначити точки докладання зусиль, - Артем Лисогор ознайомився із роботою гуманітарного хабу Рубіжанської громади у м. Вінниця та зустрівся із представниками луганського бізнесу

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор ознайомився із роботою гуманітарного хабу Рубіжанської громади у м. Вінниця.

Наразі тут обліковується близько трьох тисяч переселенців з Луганської області, щодня до хабу звертаються близько 150 людей.

Крім гуманітарної допомоги, внутрішньо переміщені особи отримують низку адміністративних та соціальних послуг, консультації фахівців-юристів та працівників Луганського обласного центру зайнятості.

Як доповів очільнику Луганщини начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко, спектр послуг, які надаються ВПО з Луганщини, буде максимально розширений.

До речі, нещодавно тут запроваджено консультування щодо реєстрації пошкодженого житла.

Організований постійний прийом та профілактичні огляди людей сімейним лікарем, а також вузькими спеціалістами. Облаштовано сучасний кабінет УЗД-діагностики та гінекологічний кабінет.

У перспективі – створення робочих місць для онколога, стоматолога, а також облаштування рентген-кабінету.  

«Усі хаби будуть переформатовані у Координаційні центри надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. На цьому тижні мої заступники перевірять роботу кожного ВПО-хабу, аби оптимізувати їх діяльність та створити єдину систему логістичного супроводу гуманітарної допомоги, юридичної підтримки, сприяння усесторонньому розв’язанню соціально-побутових проблем та питань психологічного характеру», - прокоментував мету свого візиту Артем Лисогор.

На зустріч із головою прийшли представники релокованого луганського бізнесу, а також генеральний директор ТОВ «ЛЕО» Володимир Грицай та директорка ТОВ «Енера Схід» Олена Богодух.

Обговорювали питання відновлення об’єктів критичної інфраструктури, зокрема енергетичної  системи області.

На думку Володимира Грицая, це має бути принципово нова система енергозабезпечення регіону, виходячи з того, які населені пункти та промислові об’єкти будуть відбудовуватись у першу чергу.

Очільник області погодився із таким підходом та зазначив: «Ми маємо бути реалістами та об’єктивно визначити точки докладання зусиль».