Прес-центр24 вересня 2019, 16:09

Ми маємо разом вирішити питання життєдіяльності Луганщини, – Віталій Комарницький на зустрічі з депутатами Верховної Ради України

У Сєвєродонецьку голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні, 24 вересня, провів робочу зустріч із народними депутатами України.

«Вдячний нашим депутатам Верховної Ради України – тим, хто ініціював та відгукнувся на цю пропозицію. Упевнений, такі заходи Луганщині наразі вкрай необхідні. Адже всі ми представляємо територію однієї області, а головне – людей, які тут проживають», – наголосив він.

Під час зустрічі очільник Луганщини доповів про основні економічні показники області та проблеми, які потребують першочергового вирішення. Ці питання Віталій Комарницький поділив на два блоки – ті, що стосуються бюджетів 2019 та 2020 років, та подальшого стратегічного розвитку Луганщини.

«Усі необхідні матеріали по найважливіших з них нами вже підготовлено. Кожне з питань ми маємо вирішити разом з нардепами. Ми розраховуємо на їхню підтримку в Києві. Цим питанням ми надали пріоритет та додамо до переліку запропоновані пропозиції депутатів Верховної Ради від Луганщини, які взяли участь у сьогоднішній зустрічі. Та головне – будуть обрані шляхи вирішення цих проблем, незважаючи на політичні погляди присутніх. Бо Луганщина для нас всіх – єдина!» – прокоментував голова облдержадміністрації.

Він повідомив, що цьогоріч обласний бюджет складає понад 4,1 млрд гривень. Але власні доходи, якими розпоряджається область, становлять тільки 546 млн гривень. Тобто, базові програми залишаються недофінансованими.

Віталій Комарницький акцентував увагу народних депутатів на втратах Луганщини він так званої економічної блокади – понад 740 мільйонів гривень на рік.

«Також триває перевірка щодо ефективності використання коштів під час будівництва двох багатоповерхівок у Рубіжному. На ці питання повинні знайти відповіді правоохоронні органи», – зауважив голова обласної держадміністрації.

Народними депутатами запропоновано проведення перевірок ефективності використання бюджетних коштів за усіма напрямами.

Зокрема, відповідне депутатське звернення надійшло від Максима Ткаченка: «Держслужбовці або колишні держслужбовці мають відповісти за наявні порушення».

Серед пропозицій – створення комісії, яка розглядатиме відповідні питання. До її складу мають увійти представники правоохоронних органів, народні депутати, їх помічники та інші.

Під час зустрічі розглянуті проблеми будівництва мосту в Станиці Луганській, обласної клінічної лікарні, залізничної гілки, яка доєднає п’ять районів Луганщини до усеукраїнської мережі, електропідстанції у Кремінній, запуску промислових підприємств, водопостачання тощо.

Також поінформовано щодо проведення  24-25 жовтня у Сєвєродонецьку виїзного засідання Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та АР Крим, м. Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

У заході взяли участь народні депутати України Сергій Вельможний, Руслан Горбенко, Вікторія Гриб, Сергій Дунаєв, Олексій Кузнєцов, Олександр Лукашев, Олександр Сухов, Максим Ткаченко, Сергій Шахов.

Запропоновано відповідні зустрічі ініціювати не рідше одного разу на квартал.