Прес-центр6 квітня 2017, 14:04

Ми маємо створити свою модель кампусу на підставі власних напрацювань та ідей, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 6 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з ректорами вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації щодо реалізації проекту «Університетський кампус».

 

Також у заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк та професорсько-викладацький склад вишів.

 

На початку зустрічі очільник області наголосив на тому, що Луганщина має довести всій країні, що ми здатні створити розвинену систему вищої освіти області високого рівня та зробити її більш сучасною та ефективною.

 

Юрій Гарбуз запропонував обговорити з ректорами можливість створення університетського містечка – кампусу, який об’єднав би під своїм дахом усі вищі навчальні заклади області.

 

Проект передбачає забезпечити автономність вишів, самоосвіту студентів, дистанційність і багатопрофільність навчання. Задача університетського кампусу – взаємозамінність професорсько-викладацького складу, створення системи студентського простору та єдиної бібліотечної і лабораторної систем.

 

Звертаючись до ректорів, очільник області наголосив: «На підставі власних напрацювань та ідей ми маємо створити свою модель кампусу. Сьогодні ваша задача запропонувати її, а моя – допомогти реалізувати цей проект».

 

Варто зазначити, що станом на початок навчального року у п’яти вищих навчальних закладах Луганщини навчалися 19068 студентів.

 

За підсумком зустрічі ректори вишів підтримали запропоновані головою облдержадміністрації пропозиції.