Прес-центр24 липня 2020, 15:07

Ми максимально посилюємо контроль за рухом перевантаженого транспорту, – Сергій Гайдай

Голова обласної державної адміністрації надав відповідні доручення та рекомендації структурним підрозділам та службам, задіяним у процесі контролю великовагового транспорту, що рухається автошляхами Луганщини.

Відповідна нарада відбулася сьогодні в Сєвєродонецьку.

«Наразі ми будуємо сотні кілометрів доріг – це є завданням Президента України. Однак не менш важливо не тільки якісно побудувати, а й зберегти автошляхи від руйнування якомога довше. Перш за все – від руху перенавантажених автівок, які найчастіше використовують для перевезення продукції сільгосппризначення, – наголосив Сергій Гайдай. – В нас ще не побудована залізнична гілка, яка з’єднає декілька аграрних районів зі всеукраїнською мережею. Всі користуються дорогами та не нехтують порушеннями щодо перенавантаження. Тому цілісності доріг всім необхідно привернути особливу увагу».

Він зазначив, що звернеться до Міністра інфраструктури України Владислава Криклія стосовно прискорення повернення після перевірок двох мобільних вагових комплексів. Бо на сьогодні в Управлінні Укртрансбезпеки у Луганській області функціонує один такий комплекс, тимчасово переданий на час перевірки інших.

Також розглядатиметься питання узгодження штату цієї структури: «Нам необхідно, щоб усі чотири комплекси, два з яких на балансі в облдержадміністрації, могли працювати цілодобово – саме в нічний час частіше трапляється перенавантаження руху».

На Луганщині сьогодні є п’ять сертифікованих майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Ще шість заплановано облаштувати при будівництві нових доріг.

При цьому, як акцентував Сергій Гайдай, необхідно передбачити і наявність майданчиків для розташування затриманих великовагових транспортних засобів.