Прес-центр14 серпня 2017, 17:08

Ми не повинні допустити незаконних дій щодо ринку землі та сільського господарства, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні, 14 серпня, під час установчого засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель.

«Разом з правоохоронними органами ми таким чином будемо протидіяти рейдерству задля збереження сільгоспвиробниками Луганщини землі та врожаю», – наголосив очільник області.

З відповідними протокольними дорученнями Прем’єр-міністра України та дорученнями Міністерства юстиції України присутніх ознайомила начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова. Згідно з ними, такі штаби повинні бути утворені у кожній області.

До персонального складу штабу було включено представників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів Міністерства юстиції України, МВС, прокуратури, Держгеокадастру, відповідних аграрних асоціацій Луганщини.

Очолити оперативний штаб з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників земель Юрій Гарбуз доручив своєму заступнику Вадиму Данієляну.

У період збору врожаю та протягом наступного місяця засідання штабу проходитимуть щовівторка. У випадку надходження відповідної інформації щодо рейдерських захватів штаб збиратиметься невідкладно.

Його члени оперативно реагуватимуть на спроби рейдерських дій, направлених на земельні ділянки та врожай.

Також двічі на тиждень вони будуть виїжджати до віддалених населених пунктів з безоплатною правовою допомогою з питань роз’яснення вимог чинного законодавства щодо захисту прав землевласників та землекористувачів.