Прес-центр22 червня 2021, 12:06

Ми пам’ятаємо усіх, хто так і не повернувся з тієї війни. І тих, чиї життя були скалічені і зруйновані війною, – Олексій Смирнов узяв участь у меморіальних заходах з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

22 червня 1941 року, 80 років тому, розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, яка стала складником Другої світової війни. Її бої стали одними з масштабніших у воєнній історії ХХ століття та відібрала, за різними підрахунками, від восьми до 10 мільйонів життів українців.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, керівники силових структур та представники ветеранських організацій Луганської області взяли участь у меморіальних заходах з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

«Ми пам’ятаємо усіх, хто так і не повернувся з тієї війни. Тих, хто першим прийняв на себе страшний удар, і тих, чиї життя були скалічені і зруйновані війною. Сьогодні їх онуки та правнуки знову віддають життя за незалежність нашої держави. На жаль, за мир на нашій землі доводиться платити найвищу ціну. Та ми обов’язково переможемо і жодна жертва не буде марною», – звернувся до учасників заходу Олексій Смирнов.

Пам’ять жертв війни вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили «Меморіал Слави» у  Сєвєродонецьку.

Останній призов на фронт у складі Радянської армії відбувся у 1945 році. Призивали хлопців 1926-1927 років народження. Наразі, наймолодшим фронтовикам Другої світової має бути 93 роки.

За даними органів соціального захисту населення в Луганській області проживають близько 6,5 тисяч ветеранів Другої світової війни.