Прес-центр17 листопада 2017, 11:11

Ми підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України, – Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні

Цими днями Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Й.В. Крістіан-Леон Цуркану перебуває з першим робочим візитом у Сєвєродонецьку.

Сьогодні, 17 листопада, він зустрівся із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком. У заході також узяв участь другий секретар Посольства Румунії в Україні Іон Навала.

Юрій Клименко ознайомив почесних гостей з соціально-економічною ситуацією в області. Під час зустрічі обговорювались питання в сфері безпеки, залучення інвестицій, розвитку аграрного сектору, відновлення інфраструктури, зокрема, енергетики та діяльності промислових підприємств, пов’язаних з цією складовою, будівництва житла для переселенців, а також протидії потужній інформаційній пропаганді зі сторони РФ.

«Ми намагаємося донести на тимчасово окуповану територію, що Україна бажає досягти миру виключно дипломатичним шляхом!» – наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Пан Крістіан-Леон Цуркану повідомив, що також мав зустріч з румунським контингентом Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні.

«Як ви знаєте, з початком бойових дій Румунія підтримує суверенітет та територіальну цілісність України – це наша принципова позиція. У цьому конфлікті ми на боці Києва. І такі візити допомагають глибоко оцінити ситуацію на Сході, щоб ефективніше підтримувати Україну», – зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні.

Також сторони обговорили напрями можливого співробітництва, у тому числі, відносно відпочинку дітей з Луганщини в Румунії.

Завершуючи зустріч, Юрій Клименко висловив подяку Уряду та народу Румунії за підтримку України у цей непростий період.