Прес-центр9 липня 2018, 18:07

Ми послідовно працюємо над створенням в області нових робочих місць. Тому підтримка малого і середнього бізнесу дуже важлива, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 9 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу нараду з обговорення реалізації Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки.

«Ми послідовно працюємо над створенням в області нових робочих місць. Тому підтримка малого і середнього бізнесу дуже важлива», – зазначив під час наради очільник області.

Попри складне фінансове становище (обласний бюджет є дефіцитним) ухвалили рішення виділити 500 тис. грн. на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва. Ця компенсація надається одноразово на безповоротній основі і спрямовується на часткову компенсацію фактично сплачених у поточному бюджетному році відсоткових ставок за користування кредитами, отриманими позичальниками у національній валюті на реалізацію проектів у пріоритетних для регіону галузях економіки:

- впровадження енергозберігаючих технологій, альтернативних видів палива;

- модернізацію, оновлення та придбання основних фондів;

- будівництво, реконструкцію і технічне переоснащення у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення;

- освоєння виробництва та розроблення високотехнологічних виробів;

- впровадження екологічних технологій та технологій із переробки твердих побутових відходів;

- виробництво імпортозамінних товарів та товарів експортного спрямування;

- впровадження інноваційних технологій.