Прес-центр23 червня 2017, 12:06

«Ми повернемось у Луганськ – 200%», – головний тренер футбольного клубу «Зоря» Юрій Вернидуб

Капітану луганської футбольної команди «Зоря» Микиті Каменюці та головному  тренеру клубу Юрію Вернидубу вручено найвищу нагороду Луганської області – Почесну відзнаку «За розвиток регіону». Обласними нагородами також відзначено гравців, тренерів та лікарів футбольного клубу «Зоря».

Вітання з бронзовими медалями Чемпіонату України та ікону Божої Матері, створену майстрами Варварівського монастиря на Луганщині, а також малюнки маленьких луганчан від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза передав його заступник Юрій Клименко.

«Бронза 2017 року – перша нагорода «Зорі» за період її участі у чемпіонатах незалежної України. До цього єдиного разу наша команда піднімалася на п'єдестал пошани 45 років тому – восени 1972-го, коли їй підкорилося звання чемпіона СРСР. Ця перемога цінна ще й тим, що вона продемонструвала непохитність луганчан перед обставинами: адже також, як і ми, ви вже три роки перебуваєте в статусі вимушених переселенців і не граєте на «рідному полі». Сподіваємося, що ця перемога стане точкою відліку, першим кроком до визнання луганського футболу в Європі і світі!» – звернувся до футболістів Юрій Клименко.

Ознайомлюючи представників Луганської облдержадміністрації із тренувальною базою та спортивними буднями клубу, головний тренер «Зорі» Юрій Вернидуб зазначив: «Незважаючи на сучасну тренувальну базу та  комфортні побутові умови, створені для гравців у Запоріжжі, ми мріємо грати на луганському стадіоні «Авангард». Адже, коли відчуваєш підтримку 20 тис. вболівальників, це зовсім інша гра та інші результати. Ми повернемось у Луганськ – 200 відсотків!»

«Престиж «Зорі» зростає. Крім основного складу – 25 футболістів – в командах U-19 та U-21 грають ще 35 хлопців. Незважаючи на те, що на даний момент її склад залишили сім гравців, щороку до клубу надходять до 100 пропозицій  щодо залучення гравців-легіонерів. Та лише 10-12 з них потрапляють на так званий «перегляд», а членами команди взагалі стають одиниці. Тож, до нас приєднаються лише кращі», – розповів Юрій Коваль, який тренує «Зорю» вже понад десять років.

28 червня наші футболісти відбувають у Словенію, де зіграють перший після відпустки товариський матч.14 липня команда повернеться в Україну, а вже 16 липня розпочнуться ігри національного Чемпіонату сезону 2017-2018.