Прес-центр14 cічня 2020, 15:01

Ми повинні побудувати європейську державу з європейськими цінностями, – Сергій Гайдай

Про це очільник Луганщини сказав під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом, Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Kaймo Kууском та Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцькі.

На початку заходу Сергій Гайдай привітав гостей з минулими святами, подякував за візит та усебічну підтримку Луганщини. Він розповів амбасадорам про соціально-економічний стан регіону, а саме про те, що область лишилась значної частини промислового потенціалу.

«Я хочу щоб наші відносини залишалися партнерськими. Разом із тим, я роблю усе заради того, щоб Луганщина позбавилась статусу регіону, який потребує допомоги. Вірю, що незабаром наші партнерські відносини перейдуть на інший якісний рівень – обмін досвідом у сфері економіки, культури, освіти та ІТ-технологій», – наголосив Сергій Гайдай.

Юріс Пойканс запевнив очільника області у міжнародній підтримці регіону та зацікавленості у врегулюванні військового протистояння, відновлення територіальної цілісності країни. Він нагадав, що у рамках робочої поїздки вже відвідував Сєвєродонецьк та передав Східноукраїнському національному університету ім. В. Даля книжки та посібники. Посол виказав бажання співпраці з Луганщиною у економічній та культурній галузях.

Посол Естонської Республіки в Україні Kaймo Kууск розповів що естонські військові досліджують досвід боротьби українського війська у гібридній війні. Також він виказав підтримку народу балтійської країни територіальній цілісності та суверенності України.

Бартош Ціхоцькі наголосив, що луганські поляки мають усі можливості для збереження власної культури, свободу віросповідання тощо. Він повідомив, що сьогодні у Сєвєродонецьку відвідає та поспілкується з представниками місцевої польської громади. Посол запевнив у підтримці євроінтеграційного курсу України та висловив думку, що від успішного руху країни на Захід, залежить доля усього Європейського Союзу.

«Ми повинні побудувати європейську державу з європейськими цінностями – соціальним захистом, непорушними правами громадян, свободою думки та слова», – сказав Сергій Гайдай.