Прес-центр29 грудня 2019, 16:12

Ми визволили українських громадян, повернемо і наші території, – Сергій Гайдай

29 грудня на КПВВ «Майорське», що на Донеччині, відбулося звільнення з російського полону незаконно утримуваних українців.

Загалом сьогодні визволено 76 наших громадян. Серед них і військові, які протягом тривалого часу перебували у полоні на тимчасово окупованій частині Донбасу. Українською стороною передані 122 особи.

«Довгоочікуваний процес взаємного звільнення успішно завершено. Ми визволили з полону українських громадян, повернемо і наші території. Наразі наші хлопці та жінки повертаються додому, – повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, перебуваючи у Донецькій області. – Дехто трохи збентежено ставився до певних осіб, що підлягли обміну з нашої сторони. Однак, зауважу, що стурбованість РФ стосовно включення до списків обміну вбивць героїв Небесної сотні є фактичним визнанням на увесь світ – вони виконували накази з Москви. Так, Україна могла відмовитися видати деяких людей. Втім після вироків вони опинилися би на волі за «законом Савченко», який, нагадаю, діяв на момент арешту цих осіб. А наші герої могли би так і залишилися у полоні. Ми би перемогли від цього?»

Звільнені українські полонені виїхали до Краматорська, після чого вже літаком вирушать до столичного аеропорту «Бориспіль», де їх зустрічатиме Президент України Володимир Зеленський.