Прес-центр2 жовтня 2019, 17:10

Ми забезпечимо виконання визначеної законодавством допомоги учасникам бойових дій, – Віталій Комарницький на зустрічі з ветеранами АТО/ООС

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні під час наради з представниками громадських об’єднань ветеранів та учасників бойових дій Луганщини.

«Майже 12 тисяч жителів області у складі АТО і Об’єднаних сил стали на захист рідної землі, цілісності нашої держави. Ми завдячуємо вам за мирне життя та змогу працювати тут, відновлювати область, – зазначив він, звертаючись до учасників заходу. – Держава гарантує соціальний захист цієї категорії громадян, і ми забезпечимо виконання усієї визначеної законом допомоги – медичної, матеріальної, забезпечення пільг та багато іншого».

Голова облдержадміністрації також зауважив, що на сьогодні понад сотню родин області втратили своїх годувальників, залишились осиротілими діти, вдови, невтішні батьки. На обліку в органах соцзахисту перебувають 90 осіб з інвалідністю внаслідок бойових дій. Вони теж потребують піклування та особливої уваги.

Про роботу Центру допомоги учасникам антитерористичної операції доповів його керівник Андрій Трощий. Серед проблем він зосередив увагу на питаннях надання житла, медичної допомоги, працевлаштування, організації надання юридичної допомоги, оздоровлення дітей учасників бойових дій. Також він звернувся з пропозиціями щодо вшанування пам’яті загиблих учасників АТО/ООС.

Разом із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади, Луганського обласного військового комісаріату  розглянуті актуальні питання учасників АТО/ООС. Зокрема, це стан забезпечення земельними ділянками, робота державних та місцевих програм соціального захисту УБД, членів сімей загиблих та людей з інвалідністю внаслідок війни, гарантії медичного забезпечення тощо.

Підсумовуючи, Віталій Комарницький акцентував, що обласна влада працює над вирішенням поточних питань соціального захисту, медичного забезпечення ветеранів-учасників АТО/ООС тощо.