Прес-центр22 серпня 2019, 13:08

Ми зацікавлені у міжнародній підтримці сільського господарства області, – Віталій Комарницький

Сьогодні відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького з Координатором програм ФАО в Україні Хушнідом Саттаровим.

Під час захожу представлені та обговорені шляхи реалізації проекту економічного розвитку, що реалізується спільно чотирма агенціями ООН – ПРООН, ООН Жінки, Фондом ООН у галузі народонаселення та ФАО. Також розглянуто реалізацію проекту надання надзвичайної допомоги та розвитку кластерної системи у сфері сільського господарства.

Хушнід Саттаров та Координатор польового офісу ФАО Олена Кущ розповіли про діючі проекти ФАО на сході України. Зокрема, про підтримку створення ефективної мережі постачальників послуг та покращення доступу до ринку для макро-, малих та середніх підприємств, а також підвищення якості надання технічного та професійного навчання в регіоні, інвестицій ММСП за рахунок грантів. Він діятиме до 2020 року.

Віталій Комарницький зауважив, що деякі з цих напрямів вже обговорені на нещодавньому заході з питань кредитування інвестиційних проектів суб’єктів малого та середнього підприємництва Луганської області.

«Ми сподіваємося на довгострокове співробітництво. Значної уваги потребує підтримка переробної галузі. Особливо у тих п’яти районах, де відсутнє залізничне сполучення. Логістичний фактор впливає на ціну продукції. Підтримати слід і переміщений Луганський національний аграрний університет, який наразі базується у Старобільську», – наголосив очільник Луганщини.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна розповіла про позитивний досвід співробітництва з ФАО та зауважила, що Луганщині необхідно облаштування забійного майданчику та пунктів охолодження молочної продукції.

Учасники домовилися щодо регулярних зустрічей, на яких більш детально розглядатиметься подальша співпраця.