Прес-центр25 липня 2019, 18:07

Ми живемо на Луганщині і зробимо максимум можливого для відбудови наших доріг, – Віталій Комарницький

Сьогодні, 25 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів засідання колегії облдержадміністрації.

Під час заходу розглянуто результати аудиту ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах та вжиття заходів щодо усунення недоліків.

Відкриваючи засідання, Віталій Комарницький підкреслив: «Незадовільний стан дорожнього господарства – це загальнодержавна проблема. Але, ми живемо на Луганщині і зробимо максимум можливого для відбудови наших доріг».

Очільник області звернув увагу членів колегії на незадовільний стан дороги Новоайдар – Щастя, особливо на одну ділянку, яка повністю зруйнована, та виконання поточно-середнього ремонту  дороги Щастя – Широкий, що проводиться у Станично-Луганському районі.   

Начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Юрій Бережной повідомив, що минулоріч Планом фінансування дорожнього господарства було передбачено видатки спеціального фонду державного бюджету у сумі 271,1 млн гривень, 253 млн – освоєно.

Він також повідомив про плани на поточний рік.

З державного бюджету на експлуатацію та утримання доріг державного значення заплановано виділити області 150 млн гривень,  206 – на капітальний та поточний середній ремонт.

Що стосується об’єктів, де завершено поточний і середній ремонти, він назвав ділянки 155, 158 км  дороги Р 66 – в’їзд у Сєвєродонецьк із  Рубіжного, 132-135 км Н 26 – в’їзд до Сватового.

На дорозі Н 26 перед населеним пунктом Містки між Сватовим та Старобільськом заплановано відремонтувати ділянку загальною протяжністю 13 км, з них 3 км завершать в цьому році, а наступного –10.

Вже розроблена два проекти документації по ремонту дороги Р 66 з 50 по 60 км (це рух з Троїцька в напрямок Сватового перед населеним пунктом Нижня Дуванка).

Очільник Луганщини наголосив, щоб міст у Сватовому, де проводяться ремонтні роботи у зв’язку з його жахливим станом, був зданий в експлуатацію на початку вересня поточного року.

Віталій Комарницький звернув увагу присутніх, що окремі працівники Служби невідповідально ставляться до виконання своїх службових обов’язків.

Також під час засідання колегії було акцентовано на низькій якості виконаних дорожніх робіт.

Прозвітував про роботу управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації начальник підрозділу Артем Арапов.

У цьому році на ремонт доріг місцевого значення виділено  439 млн гривень, 113 – на поточний ремонт.

Планується завершити роботи на дорозі у Старобільську, в наступних роках – у Попасній.

Віталій Комарницький зазначив, що незадоволений роботою управління. Не в повному обсязі використовуються виділені кошти на ремонт доріг, роботи виконуються невчасно та неякісно.

Виникли питання до фаховості працівників управління та їх недостатній компетентності.

Наприкінці засідання колегії очільник області надав низку доручень. Зокрема, до 1 серпня розробити план заходів з усунення порушень, виявлених Рахунковою палатою.

Надати графік виконання робіт на 2019 рік з подальшим оприлюдненням на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

Службі автомобільних доріг у Луганській області та управлінню розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації підготувати стратегію на три роки та план заходів на 2020 рік, з погодженням органів місцевого самоврядування та громадськістю.   

Віталій Комарницький доручив начальнику Служби автомобільних доріг у Луганській області Юрію Бережному та начальнику управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації Артему Арапову протягом двох місяців виправити недоліки та виконати поставлені завдання. Після будуть прийняті відповідні рішення.