Прес-центр15 березня 2019, 12:03

Михайло Івонін закликав владу пропагувати активне підприємництво

Про розвиток підприємництва на території області та шляхи взаємодії бізнесу і влади розповів голова Спілки підприємців Луганської області Михайло Івонін під час другого засідання Ради регіонального розвитку Луганської області.

За його словами, підприємці області активно долучилися до складання Плану перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки. Зокрема, були проведені консультації щодо будівництва енергомосту, що з’єднає енергетичну систему області зі всеукраїнською, відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури. Також представники бізнес-кіл запропонували власні проекти, спрямовані як на розвиток окремих галузей, так і зміцнення економіки регіону. «Ми готові поділитися не лише своїми податками, а й досвідом, ідеями, знаннями задля розвитку регіону, в якому ми живемо», – додав Михайло Івонін.

Голова Спілки підприємців, коментуючи ідеї, що звучали зі сцени, підтримав створення вільної економічної зони для Луганщини: «Основний ринок – російський – ми втратили, а інші ринки від нас далеко, і для того, щоб розвиватися, це необхідно».

Проте, на його думку, найважливіше, що може зробити влада для підтримки бізнесу, – це переконати українців займати проактивну позицію в суспільстві та наслідувати позитивні приклади підприємництва.

«Найголовніше – це боротьба за уми людей. Моє побажання від бізнесу до обласної влади та Верховної Ради України – якомога більше подавати позитивної інформації про позитивні зміни, які відбуваються, якомога більше пропагувати активне підприємництво, просувати успішність людей. Ми побачили успіх Новопсковської громади, що люди змінили життя і громаду завдяки своїй активності. Так само кожна людина може змінити своє життя», – наголосив Михайло Івонін.

У зв’язку з цим він різко засудив популістські висловлювання, які дозволяють собі окремі політики під час публічних виступів: «Я дуже засмучуюсь, коли чую вислови політиків, які ділять людей на бідних і багатих. Це шлях в нікуди. Якщо ми будемо налаштовувати бідних проти багатих, ми нікуди не прийдемо».

Михайло Івонін зауважив, що в цілому бізнес Луганщини розвивається, за останні роки зросла його соціальна відповідальність та громадська активність.