Прес-центр25 cічня 2019, 10:01

Милуноріч в області оздоровились та відпочили майже 27 тисяч дітей

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик у режимі відеоконференцзв’язку провела засідання обласної Координаційної ради з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді.

Під час заходу підбито підсумки проведення оздоровчої кампанії у 2018 році.

Так, зазначено, оздоровились 7799 дітей, а відпочили – 18793.

Усього було використано 39 млн гривень. А саме: 4181,3 тис. гривень з обласного бюджету, 10780,5 тис. гривень – з місцевих, 2629,1 – з державного, та 21719,5 тис. гривень залучено коштів підприємств і організацій.

За рахунок коштів місцевих бюджетів закуплено 1349 путівок до дитячих оздоровчих закладів.

Найбільше охоплено дітей за рахунок коштів місцевих бюджетів у м. Рубіжне (2,3 % дітей), Сватівському (7,7 %), Троїцькому (5,3 %) та Білокуракинському (4,9 %) районах.

У Марківському районі за рахунок бюджетних коштів у позаміському закладі відпочили 11,4 % дітей.

За рахунок асигнувань бюджетів різних рівнів, а також залучених коштів в області оздоровлено 20972 дітей пільгових категорій. Найбільше у Марківському (96,9 %), Міловському (96,4 %), Новоайдарському (97,5 %) та Попаснянському (91,8 %) районах.

Також було зазначено, що наші діти влітку їздили в Полтавську, Тернопільську, Кіровоградську, Житомирську, Херсонську, Закарпатську, Івано-Франківську, Волинську, Одеську, Миколаївську, Львівську та Рівненську області.

Сім груп дітей лікувались у Центрі реабілітації для дітей «Сергіївка» Республіки Молдова (Одеська область, Білгород-Дністровський район).

Крім цього, протягом липня-серпня 21 дитина відпочила в Республіці Польща.

Вихованці Кремінської і Щастинської обласних загальноосвітніх санаторних школ-інтернатів та Гірської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату були запрошені до Сполучених Штатах Америки.

Два вихованці дитячих будинків сімейного типу зі Станично-Луганського району оздоровлені в м.Торонто, Канада (25.07 – 25.08), 8 дітей відпочили у Туреччині (25.09 – 02.10).

Слід зазначити, що під час підготовки та проведення оздоровчої кампанії діяли обласна та місцеві робочі групи з питань перевірки дотримання умов перебування дітей в дитячих закладах оздоровлення.

До їх складу увійшли структурні підрозділи облдержадміністрації: соціального захисту населення; освіти і науки, охорони здоров'я, управління молоді та спорту, Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, Головного управління ДСНС у Луганській області, Головного управління Держпраці.

Особлива увага під час перевірок приділялася дотриманню санітарно-епідеміологічних умов, правил протипожежної безпеки, виховній роботі та медичному забезпеченню.

За підсумками проведення літньої оздоровчої кампанії 2018 року визначено кращими організаторами Рубіжанська, Лисичанська та Сєвєродонецька міські ради, а також Сватівська, Станично-Луганська та Новоайдарська райдержадміністрації.