Прес-центр11 квітня 2019, 14:04

Мінагрополітика удосконалює програму державної підтримки галузей АПК

Відбулася нарада в режимі відео skype-конференції під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети з питань державної фінансової підтримки сільгосптоваровиробників у поточному році.

У нараді взяв участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Віктор Шеремета акцентував увагу на залученні регіональних ЗМІ з метою доведення суб’єктам господарювання інформації щодо напрямів державної підтримки у 2019 році.

Учасників наради було поінформовано про стан виконання програм державної підтримки АПК у 2019 році. Надані роз’яснення щодо нарахування дотації за молодняк великої рогатої худоби (переміщений від інших власників та народжений в господарствах фізичних осіб) в залежності від дати народження та дати переміщення.

Спікерами заходу проаналізовано пропозиції, які надійшли від регіонів щодо удосконалення механізмів державної підтримки галузей АПК. Зокрема, часткове відшкодування вартості об’єктів із зберігання та переробки зерна, придбання вагонів для перевезення зерна, сільгосптехніки та обладнання для сімейних фермерських господарств, стимулювання розвитку бджільництва, виробництва біоетанолу та біогазу.

Мінагрополітики ініційовано включення цих напрямів до діючих програм.