Прес-центр28 травня 2021, 13:05

Мінцифри запустило національний тест на цифрову грамотність для вчителів

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність Цифрограм для вчителів, щоб кожен учитель міг оцінити власний рівень цифрової грамотності та вдосконалити цифрові навички.

Національний тест на цифрову грамотність для вчителів доступний за посиланням.

Цифрограм для вчителів розроблений експертами Академії цифрового розвитку на основі рамки професійних компетенцій для вчителів, розробленої експертами на виконання наказу МОН України № 38 від 15 січня 2019 року.

Цифрограм для вчителів оцінює 21 професійну цифрову компетенцію, що згруповані в 5 сфер:

Учитель‌ ‌у‌ ‌цифровому‌ ‌суспільстві‌
Професійний розвиток
Використання та аналіз цифрових ресурсів
Навчання та оцінювання учнів
Розвиток цифрової компетентності учнів
Після складання національного тесту на цифрову грамотність для вчителів кожен педагог отримає електронний сертифікат.

Незалежно від результатів, вчителі зможуть одразу підвищити свій рівень цифрових навичок на порталі Дія.Цифрова освіта, де доступні понад 55 освітніх серіалів із цифрової грамотності.

Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Платформа Дія.Цифрова освіта розроблена за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridg