Прес-центр12 квітня 2019, 08:04

Мінекономрозвитку запустило офіційний веб-портал координації міжнародної технічної допомоги ProAID

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за підтримки Офісу ефективного регулювання BRDO, Асоціації «IT Ukraine» та Команди підтримки реформ запустило офіційний портал координації міжнародної технічної допомоги в Україні – ProFID.

Портал ProAID – інформаційна система управління міжнародною технічною допомогою. На сьогодні портал містить найбільшу актуалізовану базу даних проектів і програм міжнародної допомоги в Україні із повною деталізованою інформацією, проектною документацією та стану їх реалізації. Передбачається, що база даних проектів буде постійно наповнюватись та оновлюватись, а сам портал ProAID доповнюватись новими функціями та інструментами аналітики даних.

На порталі є можливість будь-якому користувачеві легко знайти та отримати інформацію про проекти міжнародної допомоги, використовуючи спеціальні фільтри за регіонами, донорами, виконавцями, бенефіціарами та реципієнтами проектів, типом допомоги і фінансування, строками дії проектів. Водночас, портал дозволяє ознайомитися з інтерактивною аналітикою міжнародної допомоги в Україні.

Портал ProAID дозволяє ініціаторам та виконавцям реєструвати нові інвестиційні проекти, а також здійснювати їх перереєстрацію. Для цього ініціатору необхідно внести контактні дані проекту, заповнити відповідні поля реєстрації та прикріпити відповідну проектну документацію. Після виконання цих умов портал автоматично сформує реєстраційну картку проекту. Після цього адміністратор Департаменту державних інвестиційних проектів та підтримки розвитку Мінекономрозвитку має схвалити проект.

Ознайомитись з можливостями порталу ProAID і почати використовувати його аналітичні інструменти можна за посиланням: http://proaid.gov.ua.