Прес-центр13 квітня 2018, 09:04

Міністерство фінансів України започатковує проект «Податки Просто»

Мета проекту «Податки Просто» – спрощення системи адміністрування податків та подачі податкової звітності для платників податків.

На першому засіданні робочої групи зі спрощення податкового адміністрування, що відбулося 28 березня цього року, було обговорено  формат подальшої співпраці. Також коло питань, робота над якими триватиме далі у форматі підгруп, зокрема питання спрощення податкової звітності.

Учасники зустрічі погодились, що важливим є розширення сервісів для платників податків, які спростять та пришвидшать процес складання та подання звітності.

Міністерство фінансів України та Державна фіскальна служба України  працюватимуть над впровадженням сервісу з попереднього заповнення податкових декларацій, який дозволить мінімізувати кількість помилок при заповнення декларацій та значно скоротити витрати часу платників податків.

У разі наявності пропозицій щодо можливості спрощення податкової звітності або бажання долучися до роботи відповідних підгруп, будь ласка, повідомляйте про це електронним листом на адресу: kruglyak@minfin.gov.ua або надсилайте листа на адресу Міністерства фінансів України: м. Київ, вул. Межигірска, 11.