Прес-центр10 лютого 2017, 10:02

Міністерство молоді та спорту України спільно з громадськістю створює платформу для активізації міжрегіональної співпраці та підтримки молодіжних ініціатив в Донецькій та Луганській областях

8 лютого відбулося перше засідання Робочої групи з формування пропозицій щодо розвитку молодіжної сфери, національно-патріотичного виховання на території Донецької та Луганської областей.

У вступному слові заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема розповів про нещодавню поїздку до Донецької області та наголосив на важливості об’єднання зусиль влади і громадськості в напрямі створення нових можливостей, реалізації проектів та ініціатив для дітей та молоді Донеччини і Луганщини.

Учасники зустрічі обговорили можливі формати взаємодії з молодіжним середовищем зазначених регіонів, обмінялися думками і пропозиціями щодо проведення спільних заходів. Зокрема, було наголошено на необхідності розвитку інформаційно-комунікаційного напряму співпраці.

Начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Микола Ляхович поінформував про заходи, які у 2017 році проводитимуться в Донецькій, Луганській областях, а також зазначив, що загалом заплановано понад 60 міжнародних і всеукраїнських національно-патріотичних заходів по всій Україні, до участі в яких залучатимуться діти і молодь з цих регіонів.

Практичним досвідом роботи з молодим поколінням Донецького регіону поділилися з присутніми представники Донецького обласного дитячо-молодіжного центру.

Також під час зустрічі організатори Всеукраїнського молодіжного форуму «Схід – Захід: міжрегіональне партнерство», що відбувався влітку 2016 року в селі Урзуфі, розповіли про плани щодо проведення схожого заходу у 2017 році.

За результатами засідання Робочої групи домовлено про формування спільного календарного плану заходів Мінмолодьспорту та інститутів громадянського суспільства, які проводитимуться у 2017 році на території Донецької та Луганської областей.

Також заплановано здійснення інформаційної розсилки повідомлень про актуальні події, заходи, розповсюдження серед дітей і молоді зазначених регіонів інформації щодо можливості членства у молодіжних, дитячих та національно-патріотичних громадських організаціях, які діють на території Донеччини та Луганщини, та утворення місцевих осередків всеукраїнських громадських об'єднань.

Мінмолодьспорт запрошує представників громадськості долучатися до Робочої групи, а також подавати свої пропозиції щодо зазначеного плану заходів на 2017 рік (контактний телефон: (044) 246 62 35 (департамент молодіжної політики).

До діяльності Робочої групи вже долучилися представники Донецького обласного дитячо- молодіжного центру, громадських організацій «Спілка української молоді в Україні», «Родина Героїв Небесної Сотні», «Національна організація скаутів України», «Поруч», «Соціальний вектор», «Творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон», «Діти України», «Студентська республіка», «Асоціація КВН України», «Клуб Компас», Українського дитячо-юнацького товариства «Січ», Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», благодійного фонду «ICEPP», Громадської ради по співпраці з церквами при Міністерстві освіти і науки України.

http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/28877