Прес-центр15 березня 2022, 17:03

Міністерство соціальної політики України здійснило перерахування коштів до АТ «Ощадбанк» для виплати державних соціальних допомог у Луганській області

Як вже повідомлялося, Мінсоцполітики з березня застосовує спеціальний механізм виплати грошових допомог, пільг та субсидій у окремих містах і районах семи областей, зокрема, у всіх містах та районах Луганської області.
За словами заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Катерини Безгинської, Міністерство соціальної політики України вже направило відомості та здійснило перерахування коштів до АТ «Ощадбанк» для виплати державних соціальних допомог у Луганській області, зокрема сім’ям з дітьми. Наразі АТ «Ощадбанк» обробляє реєстри та зараховує виплати отримувачам з Луганщини.
Таким чином, громадяни отримають призначені державні виплати згідно із механізмом, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».
Зокрема, цей порядок передбачає проведення Міністерством соціальної політики України централізованого нарахування грошових допомог, пільг та субсидій із залученням «Ощадбанку» для перерахування виплат людям з населених пунктів, де органи соціального захисту не мають можливості працювати через активні бойові дії та забезпечувати нарахування і виплату таких допомог.
На момент прийняття рішення про застосування такого порядку неможливість провести нарахування спостерігалась у понад 60 містах та районах 10 областей України.
Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики проводить у цих містах і районах централізоване нарахування грошових допомог, пільг та житлових субсидій. Після цього фінансування буде спрямовано до АТ «Ощадбанк», який забезпечить перерахування виплат отримувачам.
Так, громадянам, які одержували виплати через банки, перерахують відповідні кошти на банківські рахунки. Тим, хто отримував виплати через Укрпошту – АТ «Ощадбанк» здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER».
Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення «Ощадбанку» на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів.