Прес-центр21 серпня 2020, 21:08

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вперше побував на Луганщині

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт відвідав Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп».

«Це чи не єдина в Україні тренувальна база, яка відповідає вимогам спорту вищих спортивних досягнень. Якщо б ми її не зберегли у 2014 та не викупили у попереднього власника - ФСТ «Динамо»», то ми б втратили й усіх кращих спортсменів», -  відкрив зустріч начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай ознайомив гостя з основними об’єктами «Олімпу»: стадіоном,  басейном, залою важкої атлетики, а також місцем, відведеним під будівництво критого манежу для зимових тренувань легкоатлетів та борців. Він додав, що разом зі спортсменами школи вищої спортивної майстерності тут тренуються вихованці чотирьох обласних спортивних закладів та 20 ДЮСШ, тож обласна влада вкладає значні кошти у розвиток спортивної бази.

Вадим Гутцайт високо оцінив поєднання унікального рекреаційного потенціалу території та надсучасних умов для тренувань, створених  у фізкультурному центрі «Олімп».

«Для таких спортивних потужностей необхідні належні умови проживання спортсменів», - зауважив він.

Сергій Гайдай відповів, що над цим також працюють. Крім комфортабельних будинків для спортсменів на території комплексу, окремо будується  житло для тренерів та видатних спортсменів, які здебільшого є вимушеними переселенцями.

Про перспективи розвитку «бази олімпійського резерву» говорили вже на будівництві зали спортивної гімнастики. Вона включена до переліку об’єктів «Великого будівництва».

Крім того, найближчим часом має надійти державна субвенція на будівництво та реконструкцію плавальних басейнів, за рахунок якої планують модернізувати басейни у ДЮСШ та «Садко» у Сєвєродонецьку, а також добудувати басейн у Сватовому. Сумарна вартість проєктів понад 38 млн грн.

Користуючись нагодою, Сергій Гайдай запросив Міністра молоді та спорту на святкування 50-річчя Луганської ШВСМ, яке відбудеться наприкінці вересня поточного року.