Прес-центр15 березня 2021, 11:03

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов пообіцяв допомогти із термомодернізацією кадетського корпусу в Кремінній

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов сьогодні перебуває в Луганській області з робочою поїздкою.

У 2020 році Луганщина визнана однією з кращих за реалізацією та якістю виконання робіт у рамках Програми Президента «Велике будівництво»: із 21 об’єкта повністю відновлено 20.

Першим об’єктом, який в рамках поїздки відвідав Олексій Чернишов, став Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» у Кремінній.

Міністр ознайомився з умовами навчання та проживання ліцеїстів, а також  оглянув спорткомплекс: стадіон, тренажери, гімнастичний блок та смугу перешкод.

У 2020 році стадіон було реконструйовано в межах «Великого будівництва». Зокрема, облаштовано футбольне поле зі штучним покриттям та бігову доріжку. Загальна кошторисна вартість проєкту склала 27 млн гривень.

«Поле відповідає усім сучасним стандартам та виглядає суперово – раніше я такого не бачив, – поділився враженнями Олексій Чернишов. – Стадіон побудовано за кошти державного фонду регіонального розвитку, що підкреслює високий рівень співробітництва області з нашим міністерством».

Крім того, високопосадовець відвідав приймальну комісію навчального закладу, де поспілкувався з абітурієнтами та побажав якісного навчання і вдалого вступу.

«У вас заклад, яким можна пишатися», – звернувся Олексій Чернишов до начальника обласного ліцею Валерія Ємбакова. Міністр розвитку громад та територій пообіцяв допомогти з завершенням термомодернізації будівлі навчального закладу.

Більш того, він доручив включити до переліку проєктів, які фінансуватимуться у 2022 році за рахунок коштів ДФРР, встановлення в ліцеї сонячних панелей.

Нагадаємо, цей навчальний заклад було створено в 1993 році на базі Луганського вищого військового авіаційного училища штурманів. У 1996 році ліцей передано у власність Луганській обласній територіальній громаді. У серпні 2014-го ліцей був захоплений і знищений бойовиками, тому в листопаді того ж року ліцей перемістили до м. Кремінної на Луганщині. Своє теперішнє найменування ліцей отримав у 2019 році. Наразі тут навчаються 220 вихованців і працюють 75 педагогів та інших співробітників.

Серед випускників ліцею – переможці та призери спортивних змагань міжнародного, національного та обласного рівнів із бойових мистецтв, кікбоксингу, скелелазіння, спортивного орієнтування, футболу, волейболу та інших видів спорту.