Прес-центр6 травня 2021, 21:05

Міністри закордонних справ країн Бенілюксу ознайомились із роботою КПВВ «Щастя»

«Було дуже важливим приїхати сюди і побачити все на власні очі», - резюмувала поїздку до Луганщини Віцепрем’єр-міністерка, Міністерка закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Королівства Бельгія Софі Вільмес.

У рамках офіційного візиту у Луганську область делегація міністрів закордонних справ країн Бенілюксу ознайомилась із роботою КПВВ «Щастя».

Відповідаючи на запитання високоповажних гостей, заступник Командувача Об’єднаних сил з питань застосування сил та засобів ДПСУ, полковник Андрій Тишкевич повідомив, що КПВВ «Щастя» знаходиться на відстані 1360 м від лінії розмежування сторін, до прикордонного посту на першому «вогневому рубежі» 1000 м. З української сторони пункт пропуску функціонує з 10 листопада 2020 року. Тут створено по дві смуги: для пішого та транспортного  перетинання «лінії зіткнення», але їх робота блокується з боку незаконних збройних формувань. Тому, на даний момент через транспортний коридор  переміщуються лише гуманітарні вантажі на тимчасово окуповану територію області.

Загалом для обслуговування громадян, які рухаються в обох напрямках, тут створено 14 модулів, або 27 робочих місць, що потенційно дозволяє обслуговувати до 15 тис. людей та п’яти тисяч автомобілів за добу. До серпня поточного року встановлять ще п’ять модулів для обслуговування транспортних засобів.

Зі свого боку очільник Луганщини Сергій Гайдай високо оцінив значення візиту європейських посадовців  для врегулювання ситуації на Донбасі.

«Для нас дуже важлива підтримка! Коли ми говоримо про це вторгнення на європейському рівні, ми розуміємо, що російська агресія проти України не залишиться безкарною. Президент Володимир Зеленський робить усе можливе, щоб вирішити питання дипломатичним шляхом, але без підтримки міжнародних інституцій це неможливо», - зазначив він та наголосив на необхідності продовження політичного та економічного тиску на Російську Федерацію.

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, Віцепрем’єр-міністерка, Міністерка закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Королівства Бельгія Софі Вільмес, Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Стеф Блок і Міністр закордонних та європейських справ Великого Герцогства Люксембург Жан Ассельборзі зі спільним робочим візитом відвідали Луганську область.