Прес-центр27 листопада 2022, 17:11

Мінреінтеграції забезпечуватиме основні потреби звільнених з полону українців

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято розпорядження, яким доповнюється план заходів зі здійснення правового режиму воєнного стану.

Мінреінтеграції визначено відповідальним органом за реалізацію заходів, передбачених нормами міжнародного гуманітарного права, зокрема щодо дотримання прав військовополонених і цивільних осіб.

Забезпечення відповідних заходів покладено на два державних підприємства зі сфери управління Мінреінтеграції: «Реінтеграцію та відновлення» й «Український національний центр розбудови миру».
Відтепер ДП «Реінтеграція та відновлення» сприятиме діяльності спеціальних пошукових груп, до компетенції яких належатиме фіксація звернення на місці злочину, виїзд на місце, репатріація тіла та його передача до закладу судово-медичної експертизи для встановлення особи.

На ДП «УНЦРМ» покладено адміністрування та ведення реєстрів (баз даних) з питань дотримання норм міжнародного гуманітарного права, а також забезпечення основними (базовими) потребами звільнених з полону осіб.

Внесення вказаних змін дозволить Казначейству першочергово здійснювати фінансування на забезпечення потреб звільнених з полону українців.