Прес-центр27 квітня 2022, 15:04

Мінсоцполітики разом зі структурами Червоного Хреста запровадять додаткові грошові виплати постраждалим від війни

Уряд ухвалив рішення, відповідно до якого Мінсоцполітики разом з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України впровадять додаткові програми грошових виплат для найбільш вразливих груп з числа внутрішньо переміщених осіб.

В рамках реалізації проекту право на виплату додаткової грошової допомоги за рахунок коштів МЧКХ та ТЧХУ матимуть постраждалі від війни вразливі категорії населення, які буде окремо визначено у меморандумі про співпрацю, зокрема із числа внутрішньо переміщених осіб, відомості про яких містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, а також з числа людей, які подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу “єДопомога” (edopomoga.gov.ua).

Орієнтовний загальний бюджет проекту становить 2,4 мільярдів гривень.

Виплата допомоги здійснюється в розмірі 2500 гривень на місяць.

Термін надання допомоги – один місяць. Термін може бути збільшений за наявності необхідного фінансування. При цьому можуть переглядатись критерії надання допомоги з огляду на потреби.

Допомога виплачується без окремого звернення людини, незалежно від отримання інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Розмір отриманих додаткової грошової допомоги, отриманої в рамках програми, не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.