Прес-центр21 лютого 2017, 14:02

Минулого року служби зайнятості Луганської області надали роботу майже 14 тисячам безробітних

Минулого року служби зайнятості Луганської області надали роботу майже 14 тисячам безробітних

 

Сьогодні, 21 лютого, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

 

На нараді йшлося про підсумки роботи Луганської обласної служби зайнятості за 2016 рік, а саме щодо організації суспільно-корисних громадських робіт.

 

У 2016 році послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися 32,1 тис. громадян. У базові центри зайнятості надійшла інформація про наявність 14,8 тис. вільних робочих місць (у порівнянні з 2015 роком, кількість вакансій збільшилася на 14,5 %) від 2,4 тис. роботодавців області.

 

У загальній кількості вакансій переважають вакансії для робітників – 55,0 %. Значно менше надійшло вакансій для службовців – 25,4 % і для осіб без кваліфікації – 19,6 %.

 

Майже 14,0 тис. вакансій були укомплектовані службою зайнятості області. Рівень укомплектування вакансій склав 94,4 %, що на 1,3 % більше аналогічного періоду 2015 року.

 

За сприяння центрів зайнятості постійне місце роботи отримали 13,9 тис. осіб (на 1,8 тис. осіб, або 15,0 % більше, ніж за аналогічний період 2015 року).

 

Для розвитку підприємництва та стимулювання самозайнятості безробітних громадян у 2016 році в центрах зайнятості Луганської області одноразову виплату допомоги по безробіттю отримали і відкрили власну справу 35 осіб, з яких 9 осіб відносяться до внутрішньо переміщеним осіб і 15 демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО.

 

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 218 безробітних, в тому числі 97 осіб з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці і 121 чоловік на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

 

Для забезпечення тимчасової зайнятості безробітних та їх додаткової матеріальної підтримки, Луганської обласної служби зайнятості проводилась робота по укладанню договорів на організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, спрямованих на благоустрій та озеленення території населених пунктів, благоустрій придорожніх смуг, роботи по догляду за громадянами в установах соціальної сфери, інформування населення про субсидії.

 

До громадських та інших робіт тимчасового характеру фахівцями Луганської обласної служби зайнятості залучено 5,5 тис. громадян. Минулого року на проведення громадських робіт використано 4,2 млн грн, з них місцевими органами влади з бюджетів профінансовано 2,1 млн грн.

 

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці протягом 2016 року 3,1 тис. безробітних проходили навчання за напрямами служби зайнятості, що на 489 осіб, або на 19,0 % більше, ніж у минулому році. З них 1,6 тис. навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

 

Станом на 1 січня поточного року кількість зареєстрованих безробітних склала 8,1 тис. осіб.