Прес-центр15 березня 2019, 14:03

Минулоріч для дітей-сиріт придбано 50 квартир, п’ять будинків та один житловий будинок сімейного типу

Про стан роботи служб у справах дітей за 2018 рік розповіла начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна під час обласної наради.

Вона зазначила, що сьогодні на обліку перебуває 1459 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З них: 148 дітей виховуються в інтернатних закладах систем МОН,  МОЗ, Мінсоцполітики області, 1062 – перебувають під опікою, піклуванням, 214 – виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

У 2018 році в області усиновлено 39 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких для чотирьох дітей батьками стали іноземні громадяни.

Також під опіку, піклування влаштовано 160 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу –  40.

Створено чотири дитячих будинки сімейного типу та  дев’ять прийомних сімей.

Також на обліку служб у справах дітей перебуває 376 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Упродовж 2018 року проведено 565 рейдів «Діти вулиці», «Вокзал»,  під час яких обстежено 1450 сімей, виявлено 151 дитину, притягнуто до відповідальності 395 батьків як таких, що ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Слід зазначити, що за отриманням надання статусу дітям, які постраждали від воєнних збройних конфліктів звернулося 13468 осіб, з яких 5438 отримали відповідний статус.

За кошти субвенції з державного бюджету для дітей-сиріт придбано 50 квартир, п’ять будинків та один житловий будинок сімейного типу.

Також під час заходу начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна озвучила основні завданнями з питань захисту прав та інтересів дітей на 2019 рік.

Зокрема:

- посилення роботи по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейні форми виховання;

- не допущення попадання дитини в інтернатний заклад за заявою батьків;

- відпрацювання питання надання статусу дітям, які постраждали в наслідок військових дій.

- продовження роботи спільно із засобами масової інформації щодо популяризації сімейних форм виховання та попередження соціального сирітства.
- розвиток інституту сімейного патронату та створення в кожному місті і районі патронатної сім'ї;

- взяття під особливий контроль реалізацію програм забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа.